Laadpaal met zonnepanelen

De afbouw van de salderingsregeling maakt het interessant om uw elektrische auto op te laden met door u opgewekte stroom. Bij Zuidzon hebben wij de overwegingen voor een laadpaal met zonnepanelen voor u op een rij gezet.

De juiste laadpaal voor mijn auto

Elektrische auto’s hebben een ingebouwde ‘boordlader’. Die boordlader bepaalt de maximale snelheid waarmee de accu wordt opgeladen. Er bestaan drie soorten boordladers: 1-fase-, 2-fase- of 3-fase. Het is dus slim om de laadpaal op de auto af te stemmen. Wel kan het handig zijn om te kiezen voor een laadpaal met een hoger laadvermogen dan uw auto aankan. Op die manier is de laadpaal niet alleen geschikt voor uw huidige auto, maar ook voor de volgende, die ongetwijfeld wél sneller kan laden. Het volladen van een accu duurt ongeveer 6 tot 10 uur, afhankelijk van het soort paal en de auto.

Laadpaal voor thuis

Als het om een laadpaal gaat wordt de term wallbox nogal eens gebruikt. Tussen een wallbox en een laadpaal zit nauwelijks verschil: een laadpaal staat op een paal, een wallbox is aan de muur bevestigd. Los daarvan zijn het exact dezelfde installaties.

Type aansluiting laadpaal

De belangrijkste keuze die u maakt is het type aansluiting van de laadpaal. De keuze bestaat uit een 1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting. Een 3-fase aansluiting laadt sneller, maar daarvoor heeft u in de elektrische auto en in de meterkast een 3-fase aansluiting nodig. De meeste nieuwe modellen elektrische auto’s hebben zo’n aansluiting, maar in de meterkast zit vaak 1-fase aansluiting. In dat geval is het nodig uw meterkast aan te laten passen

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Met zonnepanelen is het mogelijk om uw elektrische auto (bijna) gratis op te laden. Toch zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. De laadpaal pakt namelijk meestal gewoon de elektriciteit die beschikbaar is, vaak via het elektriciteitsnet. Er zijn manieren om hier onderscheid in te maken. Zo kunt u voorrang geven aan stroom van eigen dak. Ook bestaan er slimme manieren om uw auto op te laden. Door aan te geven wanneer u de auto nodig heeft, kan een systeem het beste moment bepalen om op te laden. Dat maakt het opladen van uw elektrische auto nog efficiënter!

Kosten installeren oplaadpunt

De kostprijs van het installeren van een laadpaal is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
Bovenop de installatiekosten komt nog de aanschaf van het laadstation zelf en eventuele aanvullende accessoires. Die prijs hiervan is afhankelijk van de gewenste specificaties en wensen.

Zuidzon helpt u de juiste laadpaal met zonnepanelen kiezen

Een elektrische auto is al een mooie duurzame stap, maar een laadpaal die werkt op zonnepanelen is pas echt groen rijden. Bij Zuidzon helpen wij u niet alleen bij het kiezen van de juiste zonnepanelen. We weten ook als geen ander welke laadpaal past bij uw zonnesysteem.

Onze gecertificeerde installateurs komen graag vrijblijvend langs om alle werkzaamheden in te schatten. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontvang direct de mogelijkheden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan