Werkwijze

Werkwijze installatie zonnestroomsysteem

Uw zonnestroomsysteem door een gecertificeerd specialist laten uitvoeren? Wij van Zuidzon leggen u graag mondeling de mogelijkheden voor. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
VRAAG EEN OFFERTE AAN

Of lees hier over onze werkwijze.

Alle voorbereidingen rondom de installatie, zoals het – indien nodig – plaatsen van een steiger, ladderlift of hoogwerker, worden vanzelfsprekend door ons verzorgd. Na afloop ruimen wij de locatie op en nemen samen met u de uitgevoerde werkzaamheden door.

Zonnepanelen installatie in serie of parallel?

Schaduw kan de opbrengst sterk verminderen. Daarom selecteren wij samen met u de best passende opstelling..

Serie geschakelde installatie

Is er voldoende oppervlak en heeft u geen last van schaduw, dan is een serieschakeling van een aantal zonnepanelen de beste keuze. Als één van de panelen door schaduw minder oplevert, zullen de andere panelen ook minder opleveren. Schaduwvorming komt voor door bomen, omliggende gebouwen of bij de meeste dakkapellen.

Parallel geschakelde installatie (met Optimizers of micro-omvormers)

Is er minder ruimte beschikbaar of worden de zonnepanelen op verschillende dakvlakken geplaatst? Dan biedt een parallel geschakeld systeem uitkomst.

De zonnepanelen worden in dit geval naast elkaar aangesloten en ieder zonnepaneel krijgt een Power Optimizer of micro-omvormer. Deze werkt hetzelfde als de omvormer van een serie geschakeld zonnestroomsysteem, maar dan alleen voor het betreffende zonnepaneel. Zo ontstaat er net als bij serie één grote stroomkring. Voordeel is dat u zo ieder paneel afzonderlijk kan monitoren en mo

Installatie op maat

Of het nu gaat om een montage op plat- of schuin dak, schuur of installatie in veldopstelling, Zuidzon biedt u keuze uit diverse A-merk panelen en materiaal van uitsluitend gerenommeerde merken. De installatie uitbreiden met een laadpaal, aangepaste meterkast of sedumdak? Ook dat is mogelijk. Met Zuidzon maakt u een bewuste keuze voor een gecertificeerd installateur met meer dan honderden installaties op naam bij u in de regio. Weten wat wij voor u kunnen doen, neem contact op met onze collega’s.