Onze merken

Bij Zuidzon werken wij met een brede selectie gerenommeerde merken. Van ieder product van deze merken kunnen wij u de datasheet overhandigen. Daarin treft u de garantie, rendement, testresultaten, elektrische gegevens, gewicht en certificaten.

Op deze pagina presenteren wij u onze beste merken voor zonnepanelen en omvormers.

Beste merken zonnepanelen

Om fabrikanten van zonnepanelen van elkaar te onderscheiden wordt er gewerkt met een rankingsysteem. Fabrikanten worden onderverdeeld in categorieën, te weten: Tier 1, Tier 2 en Tier 3.

De fabrikanten in Tier 1 zijn de meest kwalitatieve en betrouwbare merken. Zuidzon levert uitsluitend A-merk panelen uit het Tier 1 segment.

Jinko Solar

Jinko Solar is een Chinees merk dat zonnepanelen sinds 2006 ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Het is wereldwijd een van de grootste zonnepanelen fabrikant en heeft daarmee een prominente plek verworven op de Tier 1 lijst.

Ook komt Jinko Solar naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard.

Trina Solar

Het bedrijf is opgericht in 1997 en daarmee is Trina Solar een van de oudste merken. Het bedrijf ontwikkelt, fabriceert en vermarkt zonnepanelen.

In China is Trina Solar marktleider en recent bekroond tot meest innovatieve Chinese bedrijf. In Europa behoort Trina Solar tot één van de grootste spelers en heeft daarmee een stevige plek binnen de Tier 1 lijst gevestigd. Op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL komt Trina Solar ook naar voren als top performer.

Zelf doet Trina Solar meer dan 200 kwaliteitstesten, waarvan sommigen strenger worden uitgevoerd dan de IEC/UL standaarden. Afhankelijk van het type zonnepaneel ontvangt u van Trina Solar zo’n 25 tot 30 jaar vermogensgarantie.

JA Solar

JA Solar is een Chinees bedrijf dat sinds 2005 een groot assortiment aan zonnepanelen produceert. JA Solar onderscheidt zich door een sterke innovatieve focus. Autoriteiten in de branche erkennen de fabrikant als toonaangevende speler op het gebied van hoogwaardige PV-producten.

Het merk is een van de jongsten, maar dat weerhoudt ze niet van goede kwaliteit panelen te produceren en wereldwijd aan te bieden. Op deze manier heeft JA Solar snel een Tier 1 klasse verkregen.

AEG

Het Duitse AEG is begonnen met het produceren van goede omvormers voor zonnepanelen. Inmiddels maken ze sinds 2012 ook zonnepanelen met groot succes. AEG heeft binnen korte tijd een Tier 1 status verkregen.

Net als andere producten van dit merk zijn de zonnepanelen betrouwbaar en van hoge kwaliteit, met een goed rendement en lange levensduur.

Beste merken omvormers

Door een goede omvormer te kiezen die de gelijkstroom van zonnepanelen efficiënt omzet naar wisselstroom haalt u het meeste uit het systeem.

SolarEdge

SolarEdge is opgericht in 2006 en is van oorsprong een Israëlisch bedrijf. Het merk wint de laatste jaren gestaag aan marktaandeel door de combinatie van kwalitatieve omvormer met krachtige Power Optimizers. De monitoring opties per paneel zijn een van de beste op de markt.

SolarEdge biedt standaard een garantie van 12 jaar op de omvormer en 25 jaar voor de Power Optimizers. Wat betreft de omvormer, ligt dit aanzienlijk hoger dan de gemiddeld 5 jaar welke de meeste merken geven. Bovendien kan de garantie op de omvormer worden verlengd tot 20 jaar, voor sommige modellen zelfs tot 25 jaar.

Enphase

Het Amerikaanse bedrijf Enphase is wereldmarktleider in micro-omvormers. De micro-omvormers van Enphase hebben miljoenen test uren ondergaan en hebben een zeer laag uitvalpercentage. Het zijn betrouwbare onderdelen die door de lage DC-spanning ook nog eens een hele veilige toevoeging zijn op het PV-systeem.

Enphase biedt op haar laatste modellen 25 jaar garantie.

Growatt

In Nederland behoort Growatt tot de top omvormer producenten. Het bedrijf zet in op innovatie en kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare producten.De omvormers van Growatt staan bekend om kosteneffectiviteit en een hoog rendement. De oplossingen van Growatt zijn te gebruiken voor zowel residentiële en commerciële installaties.

Met hun Online Smart Service (OSS) is Growatt in staat problemen op afstand uit te lezen en op te lossen. De garantie op Growatt omvormers bedraagt 10 jaar.

Solis

Solis is een Chinees bedrijf dat sinds 2005 solar producten maakt. Solis investeert al haar tijd in het ontwikkelen, produceren en verbeteren van omvormers. Door deze focus en de Nederlandstalige customer support is Solis goed in staat om vragen en/of problemen die gebruikers hebben snel te beantwoorden.

Solis biedt een ruime range aan PV-, hybride en retrofit omvormers voor zowel kleine als grote daken. Dit maakt dat omvormers van Solis gebruikt worden voor de residentiële als commerciële markt.

Solis omvormers worden standaard geleverd met 10 jaar garantie en deze kan verlengd worden naar 20 jaar.