Besparen met zonnepanelen

Stroom die u met uw zonnepanelen opwekt wordt gebruikt door alle apparaten in uw woning of kantoor. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast, wasmachine, vaatwasser en andere elektrische apparaten. Blijft energie over, dan levert u stroom aan het energienet.

Zo voorziet u in een milieuvriendelijke manier van stroomverbruik. Zuidzon zet zich in voor meer duurzame energie. Dat begint met het installeren van zonnepanelen op ieder geschikt oppervlak.

Rendement zonnepanelen

Zonnepanelen kopen is een slim idee: de winst is vergelijkbaar met een rente van 3,9 procent op uw spaarrekening (bron: milieucentraal).

Natuurlijk hangen de kosten en de opbrengst van zonnepanelen af van het aantal pv panelen dat u laat installeren. Het rendement wordt lager door een verlies in materiaal en kwaliteit van zonnecellen. Het is daarom verstandig om een goede afweging te maken van het soort zonnepanelen dat u kiest. Naast de verschillende uitvoeringsvormen is ook de richting waarin de panelen liggen (bijvoorbeeld naar het zuiden) en de hellingshoek bepalend.

Zonnepanelen op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten in een hoek van ongeveer 36 graden leveren de meeste stroom. Een combinatie van zonnepanelen op het oosten en westen kan ook slim zijn. De opbrengst is iets lager, maar die is beter over de dag verspreid en dat sluit weer beter aan bij uw eigen verbruik.

Positieve invloed WOZ-waarde

Wellicht vraagt u zich nog af waarom u nu zonnepanelen moet nemen? Zonnepanelen behouden hun volledige waarde bij woningverkoop. Dit betekent dat zonnepanelen een stijging geven van de WOZ-waarde.

Ook kan het energielabel sterk verbeteren. Energiezuinige maatregelen gaan in de toekomst steeds meer een rol spelen in de waardebepaling van uw woning.

Vraag een vrijblijvende offerte aan