Besparen met zonnepanelen

Maximaliseer uw energie-efficiëntie met zonnepanelen! De stroom die uw zonnepanelen genereren, voorziet al uw huishoudelijke en kantoorapparaten van energie. Van uw koelkast en wasmachine tot de vaatwasser en andere elektrische apparaten, alles draait op zelfopgewekte zonne-energie. En het beste deel? Als er overschot aan energie is, levert u het terug aan het elektriciteitsnet.

Dit innovatieve systeem zorgt voor een milieuvriendelijk stroomverbruik en draagt bij aan duurzaamheid. Zuidzon is toegewijd aan het stimuleren van groene energie-initiatieven. Onze reis begint met het installeren van zonnepanelen op elk geschikt oppervlak, waardoor u actief bijdraagt aan een schonere toekomst.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Rendement zonnepanelen

Ontdek de Slimme Keuze: Zonnepanelen Kopen voor Rendement! Volgens het Milieucentraal komt de winst van zonnepanelen neer op een equivalent van een rente van 3,9 procent op uw spaarrekening (bron: milieucentraal).

Natuurlijk variëren de kosten en opbrengsten van zonnepanelen op basis van het aantal PV-panelen dat u laat plaatsen. Het rendement kan afnemen door verlies aan materiaal en zonnecelkwaliteit. Daarom is het cruciaal om weloverwogen te kiezen voor het juiste type zonnepaneel. Naast de diverse uitvoeringsvormen, speelt ook de oriëntatie van de panelen (bijvoorbeeld richting het zuiden) en de hoek waarin ze worden geplaatst een rol.

Optimaal rendement wordt behaald door zonnepanelen op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten met een hoek van circa 36 graden. Overweeg tevens een combinatie van panelen op het oosten en westen; hoewel de opbrengst iets lager kan zijn, wordt deze gedurende de dag gelijkmatiger verdeeld, wat uitstekend aansluit op uw eigen energieverbruik.

Positieve invloed WOZ-waarde

Overweegt u waarom dit het ideale moment is om zonnepanelen aan te schaffen? Het aanschaffen van zonnepanelen biedt diverse voordelen op de lange termijn. Niet alleen behouden zonnepanelen hun volledige waarde wanneer u uw woning verkoopt, wat leidt tot een aanzienlijke verhoging van de WOZ-waarde, maar ze dragen tevens bij aan aanzienlijke verbeteringen in het energielabel van uw woning.

De relevantie van energiezuinige maatregelen zal naar verwachting in de toekomst een steeds grotere rol spelen in de waardering van woningen. Hierdoor hebben zonnepanelen niet alleen een positieve invloed op uw woongenot en het verlagen van uw energiekosten, maar dragen ze ook bij aan een gunstigere positie in de vastgoedmarkt, rekening houdend met de voortdurend veranderende normen voor energie-efficiëntie.

Voordelen zonnepanelen

Aanbieding zonnepanelen

Bij Zuidzon doen wij u een voorstel op maat. We bespreken samen uw wensen en mogelijkheden. In tegenstelling tot andere installateurs bieden wij geen standaard pakketten, maar een assortiment van alle gerenommeerde merken.

In de basis geldt dat hoe meer zonnepanelen u koopt, hoe voordeliger het wordt. Populaire keuzes zijn:

Zonnepanelen

Zonnepanelen + laadpaal

Zonnepanelen + meterkast

Zonnepanelen + laadpaal + meterkast

Meer over zonnepanelen kopen & installatie

Bij de keuze van het soort zonnepanelen zijn er veel opties. Naast het uiterlijk en de kleur speelt het vermogen natuurlijk een cruciaal onderdeel. Wij helpen u bij het berekenen van het aantal zonnepanelen door te kijken naar:

  • Budget; welke investering wilt u doen? En hoeveel panelen kunt u daarvan betalen?​
  • Beschikbaar oppervlak; hoeveel panelen passen er?​
  • Gewenste stroom; uitgaan van de hoeveelheid stroom die u wil opwekken, bijvoorbeeld het huidige verbruik: hoeveel panelen heeft u nodig? ​

Zonnepanelen maken gelijkstroom. Een omvormer zet dat om in wisselstroom, want dat komt uit het stopcontact. De omvormer bepaalt dus mede de opbrengst van het geheel.

Overweegt u te investeren in zonnepanelen. Let op de garantie die geleverd wordt op het werk, de panelen en omvormer.

Bij Zuidzon werken wij uitsluitend met gerenommeerde merken (link invoegen). Dit vertaald zich in productgaranties van 15 tot 25 jaar op zonnepanelen. Op de omvormer krijgt u standaard tussen de 10 tot 12 jaar garantie. Bij sommige fabrikanten kan deze garantie verlengd worden tot 20 jaar. Hiermee krijgt u zekerheid op alle belangrijke componenten van uw systeem.

De volledige installatie is via Zuidzon ook nog eens gedekt, want wij geven tot 12 jaar garantie op onze werkzaamheden. In deze periode komen wij kosteloos langs om het op te lossen. Ook na deze periode kunt u ons ten alle tijden benaderen om u te helpen met uw zonnestroomsysteem.

Vraag een vrijblijvende offerte aan